forum mieszkańców osiedla ZIELONY ŻOLIBORZ
Anna napisał:
Apropo opłat, Ja mam około 300zł miesiecznie za oplaty na wspolnote razy 200 mieszkan (sa mniejsze i wieksze) daje nam to 60.000zł miesiecznie. Czekam na spotkanie z zarzadca, zeby zapytac gdzie i jak wydawane sa te pieniadze? Swobodnie moglibysmy kazdemu z mieszkancow obnizyc te oplaty o polowe i tak byloby ok.
Jakie macie przemyslenia?
Również mam takie przemyślenia, tym bardziej że jeszcze nie mieszkam, więc np. nie generuję śmieci, nie używam kanalizacji, etc. Czy może rozmawiał ktoś z zarządcą na ten temat?
Ok. Akt podpisany... I co dalej??? Co jeszcze załatwić? Gdzie co składać i co opłacać? Pani notariusz wszystko tłumaczyła, ale wciąż nie jest to dla nas jasne. Wniosek o wpis w księdze załatwiony, ale co jeszcze? Proszę o podpowiedź i dziękuję.
Administrator
trzeba udać się z aktem notarialnym do urzędu dzielnicy Żoliborz na Słowackiego 6/8 i zgłosić nieruchomość do opodatkowania. To samo na placu Starynkiewicza, gdzie jest Zarząd Mienia Skarbu Państwa, zgłaszamy nieruchomość do naliczenia opłat za użytkowanie wieczyste.
kawanagila napisał:
trzeba udać się z aktem notarialnym do urzędu dzielnicy Żoliborz na Słowackiego 6/8 i zgłosić nieruchomość do opodatkowania. To samo na placu Starynkiewicza, gdzie jest Zarząd Mienia Skarbu Państwa, zgłaszamy nieruchomość do naliczenia opłat za użytkowanie wieczyste.
:-) Dzienx
Witam,
znalazłem portal gdzie są informacje na temat tego jak umowy z deweloperem wyglądają od strony prawnej, m.in. jest tam o kosztach aktu notarialnego i o tym ile płacę jako kupujący, a ile deweloper.
http://deweloper.platformaprawa.pl/kosz … operskiej/
Polecam, sam nie wiedziałem, że tak to wygląda.
Pozdrawiam,
Kr
evian napisał:
Witam wszystkich,
od połowy lutego możemy podpisywać ostateczne akty notarialne do naszych mieszkań z etapu C. czy ktoś z was już to zrobił? jakieś uwagi co do zapisów? na co trzeba uważać?
pozdrawiam
Witam,
znalazłem portal gdzie są informacje na temat tego jak umowy z deweloperem wyglądają od strony prawnej, m.in. jest tam o kosztach aktu notarialnego i o tym ile płacę jako kupujący, a ile deweloper.
http://deweloper.platformaprawa.pl/kosz … operskiej/
Polecam, sam nie wiedziałem, że tak to wygląda.
Pozdrawiam,
Kr