forum mieszkańców osiedla ZIELONY ŻOLIBORZ
leszak2 napisał:
Krok to dziwne, że odbiegało znacznie od tego. W moim wypadku było zbliżone spróbuj pomarudzić u notariusz to powinieneś na pewno zbliżyć się do tej kwoty w okolice 2k +vat
Aha, ok... Ja mieszkanie odbieram dopiero w etapie C, a teraz po prostu wnioskowałem z tego, co pojawia się na forum. Zły wniosek w takim razie
Można już podpisywać akty na miejsca parkingowe.
W piątek u notariusza spotkała mnie miła niespodzianka, gdy poinformowano mnie że podpiszemy od razu akt notarialny na garaż. Oczywiście przez to wyszło mi do zapłaty parę stów więcej niż kwota, którą mi podano wcześniej. Ale to i tak sporo mniej, niż gdybym miał umawiać się na drugie spotkanie w sprawie samego miejsca parkingowego.
JacekP napisał:
ile kosztował akt za garaż (garaże) ?
Nie jestem pewien dokładnie, gdyż względem ceny za samo mieszkanie, którą nam podano wcześniej wyszło nas 500zł więcej. Ale była to kwota za garaż + dodatkowy wypis całego aktu, którego wcześniej chyba nie uwzględnili.
Witam
Sąsiedzi mozecie dac namiary na notariusza zaproponowanego przez ZZ ,musze dowiedziec sie od nich jak ma wygladac upowaznienie od zony do podpisania aktu notarialnego .Orientujecie sie moze czy upowaznienie bedzie mi potrzebne w urzedzie dzielnicy ?Mieszkanie jest na dwie osoby ,niestety zona w tej chwili nie moze przyjechac do Polski.
Dzieki i pozdrawiam
Witam
a czy ktoś z Was podpisywał akt notarialny w innej kancelarii notarialnej, niewspółpracującej z deweloperem - chodzi mi konkretnie o niższą opłatę za taksę notarialną. Czy robiliście jakieś istotne zmiany w treści aktu notarialnego lub w kwestii wpisania firmy zarządzającej "Gepard" ?
Pozdrawiam
javin dzisiaj byliśmy na podpisaniu aktu i nie zgodziliśmy sie na ten zapis, developer nie chciał odpuścic twierdzac ze taki zapis jest tez w umowie przedwstepnej, umowe mielismy przy sobie i jest tam mowa tylko o płocie i dachu.Zaproponowali ze dopisza nam ze baner nie zasloni naszych okien ale to nie jest dla mnie satysfakcjonujace rozwiazanie bo i tak bez zgody wspolnoty moga wszystko zawiescic co chca bez naszej zgody