forum mieszkańców osiedla ZIELONY ŻOLIBORZ
Administrator
coś tak czułem, że ten nick oznacza przemka... pozdrawiam!!
Nowy użytkownik
Witam,
Mieszkanie kupiłem już dawno temu ale dopiero teraz podjąłem decyzję zapisania się na forum.
Pozdrawiam
Andrzej z klatki 13
Budynek B
Ostatnio edytowany przez andybender (2011-03-31 19:03:13)
jagaja napisał:
Witajcie.
Bedę mieszkać w klatce 11 na 3 p. Okna wychodza na zadrzewiony odcinek Rydygiera.
czy sa tu lokatorzy z tej czesci bloku. Nie martwicie się, że wnętrza mogą być trochę ciemne?
Pozdrawiam.
Aga.
Zadrzewiony, tj. od strony wschodniej - dobrze rozumiem?? Jeśli tak, to nie martwisz się o hałas od ul. Jana Pawła?? W tym kontekście szpaler drzew będzie pełnił dodatkową rolę ochronną, więc traktowałbym to bardziej w kategoriach zalety niż jakiejkolwiek wady..
I witamy na ZŻ
Krok napisał:
jagaja napisał:
Witajcie.
Bedę mieszkać w klatce 11 na 3 p. Okna wychodza na zadrzewiony odcinek Rydygiera.
czy sa tu lokatorzy z tej czesci bloku. Nie martwicie się, że wnętrza mogą być trochę ciemne?
Pozdrawiam.
Aga.Zadrzewiony, tj. od strony wschodniej - dobrze rozumiem?? Jeśli tak, to nie martwisz się o hałas od ul. Jana Pawła?? W tym kontekście szpaler drzew będzie pełnił dodatkową rolę ochronną, więc traktowałbym to bardziej w kategoriach zalety niż jakiejkolwiek wady..
I witamy na ZŻ
Witam
ja się właśnie zastanawiam nad kupnem mieszkania od strony północno-wschodniej, i mam te same wątpliości czyli ciemne mieszkanie i hałas od Jana Pawła, przyznam, że jestem w kropce, bo z jednej strony super lokalizacja i dosyć fajna inwestycja, ale drugiej ten hałas ... co myślicie?
podczas otwartych dni pytałam się o ewentualne przesadzenie lub przycięcie drzew i dostałam informacje, że drzewa są już poza działką dewelopera i nie mogą ich wyciąć, natomiast będą się starać na pozwolenie od dzielnicy żeby je regularnie przycinać.....
i faktem jest że będzie po tej stronie ciemno.. ale są też i dobre strony w lato mieszkanie nie będzie nagrzane i będzie na pewno chłodniej niż w mieszkaniach z wystawą okienną zachodnią i południową
a jeśli chodzi o hałas to wogóle bym się o to nie martwiła.. ponieważ przy samej al. Jana Pawła II jest już ciąg drzew.... potem jest FSO które zostało sprzedane i będzie biurowiec.... wiec żadnego hałasu nie ma... z resztą warto jest podjechać i stanąć po wschodniej stronie budynku i jest cisza....
Witaj kamsow
Byłam w swoim mieszkaniu od strony północno-wschodniej w sobtnie pochmurne popołudnie. Nie było wcale ciemno, widok z okien - zielony. i cicho. Przez ostatnie lata mieszkam w mieszkaniu z lampą południowo-zachodnią. Nigdy więcej.
Pozdrawiam.