forum mieszkańców osiedla ZIELONY ŻOLIBORZ
Czy Wy też dostaliście w pismach o odbiorach wezwanie do zapłaty zaliczki na koszty utrzymania lokalu i infrastruktury za 2 miesiące do przodu, przedstawione jako warunek konieczny aby w ogóle przystąpić do odbioru ?
Nie mam nic o takim warunku Odbioru w zapisach mojej Umowy deweloperskiej, taki zapis został zakwestionowany przez UOKiK i wykreślony przez ZZ z umów gdzieś na początku 2014.
Chyba każdy cos takiego otrzymał. My dziś odebraliśmy mieszkanie. Generalnie bez większych uwag - kilka rys na ramach okiennych, dwa pęknięcia na ścianie. Niestety na razie jest problem z podłączeniem prądu. RWE nie otrzymało jeszcze informacji technicznych odnosnie naszych liczników -dopiero jak zostanie to prawidłowo zgłoszone RWE bedzie mogło rozpocząć proces podlaczania poszczególnych lokali. Podobno w tym tygodniu ma to nastąpić. Moze ktoś ma jeszce jakieś info w sprawie prądu ?
Odbieracie z fachowcami od odbioru czy sami? A ściany są objęte gwarancją, budynek będzie się osadzał i ruszał więc pęknięcia będą się tworzyć i lepiej je zrobić przed końcem gwarancji niż teraz. Z ta zaliczką przegięli.
Proponuję codzienne telefoniczne męczenie RWE.
Jestem zszokowany ich działaniem - najpierw opóźniali się z zamontowaniem liczników, w chwili obecnej nie chcą zdejmować plomb ponieważ "budynek nie jest w systemie". Panie łaskawie informują, że może w poniedziałek będzie wprowadzony do systemu.
Przy każdej rozmowie proszę żeby wystosować ponaglenie do osób odpowiedzialnych za wprowadzenie danych do systemu - być może jeśli codziennie kilka lub kilkanaście osób będzie ich męczyć w ten sposób to wezmą się za pracę.
Pozdrawiam,
Łukasz